Продадени са 3 милиона Xbox ONE само за първите 6 седмици

Вчера в блога си вице президента на маркетинга, стратегията и бизнес, на Microsoft,  Yusuf Mehdi обяви, че само за 2013 година са продадени 3 милиона бройки Xbox ONE. Като се има на предвид, че Xbox ONE е в продажба от 22.11.2013 година, периода за продажба е 5-6 седмици и бройката е внушителна. За сега интереса към новото поколение е двойно по голям от старото, за сравнение през 2005 година продадените Xbox 360 конзоли са милион и половина.

Цитат :

[su_quote cite=“Yusuf Mehdi“]Над 3 милиона Xbox ONE конзоли са продадени на потребителите през 2013 година. Беше невероятно да видим Xbox ONE да се продава на рекордно темпо и беше чест за нас да видим как Xbox ONE стана най-продаваната конзола в САЩ през стартиращия си месец Ноември. След стартирането на продажбите търсенето на Xbox ONE беше силно, изчерпа се през празниците в почти всички търговски обекти по целия свят. Ние продължаваме да работим усилено, за да доставим нови бройки в търговските обекти колкото се може по скоро.[/su_quote]

Не е чудно, че Xbox е най-продаван в САШ, но PlayStation винаги е била най-продавана в цял свят. За сега от Sony не са обявили официални данни за изминалия период. Последните данни са от 12.12.2013, когато  от Sony обявиха продажби от 2.1 милиона копия PS4 в цял свят.

Written by: gataka

7 коментара Added

Join Discussion
    • gataka 08.01.2014 | Отговор

      Има ли официална статистика. Не съм видял да са го обявили.

  1. Тони 08.01.2014 | Отговор

    Видях я в един сайт, за 2013 са продадени над 4.5 милиона.

Leave Your Reply

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]