Подготвя се BluRay емулатор за PS3

Преди време се разпространи слух за подготовката на BluRay емулатор, устройство което емулира работата на BluRay драйва, лъжещо конзолата че е зареден оригинален диск и прескачайки нуждата от хакване на операционната система.
Този слух вчера беше потвърден от създателите на Xkey (или X360key). Xkey е устройство на същия принцип, създаден за Xbox 360, много успешно при това.

Малкото информация която имаме за устройството е начина му на работа. Както при Xbox 360 е нужен уникален BluRay (при Xbox – DVD) ключ, който е индивидуален за всека конзола. Този ключ е от абсолютна необходимост и ще се ползва от емулиращото устройство да залъгва конзолата. Ключа фигурира на две места – в дъното на конзолата и в Bluray устройството. Ключа е скрит в BluRay-я по индивидуален начин за всякак конзола, демек всяка конзола е различна и се предполага , че начина на вадене ще е строго индивидуален. Изваждането му за сега е загадка.

Сайта на Xkey : xk3y.com

Written by: gataka

No comments yet.

Leave Your Reply

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.