Обратната съвместимост на Xbox ONE или как Microsoft отвърна на удара

Както се казва, който се смее последен се смее най-добре. Много от вас може би помнят, когато още преди новото поколение конзоли да бъде факт, от Microsoft готвиха желязна политика ограничаваща размяната и продажбата на употребявани игри и задължаваше потребителите да са свързани с Xbox Live 24/7 (повече тук). Това създаде вероятно най-кратката и забавната реклама, направена от Sony, която чудесно осмя положението и то с пълно право.

Видеото беше кръстено „Official PlayStation Used Game Instructional Video“ и обиколи интернет пространството за броени часове :

В последствие от Microsoft промениха своята политика и всички споменати ограничения отпаднаха и е факт, че те не съществуват.

Днес, две години по късно, е ред на Microsoft да отвърне на удара и да се възползва от своята нова Xbox ONE функция за обратна съвместимост (повече тук). За PS4 няма еквивалент, нещо повече, единствения начин да се играят PS3 игри, е да се заплащат месечни такси за PS NOW. Microsoft са подготвили видео, което на свой ред осмива положението и поставя въпроса, защо трябва да плащаме за нещо, което вече имаме. Защо наистина … :

 

 

 

Тъжно но факт, след изграждането на мрежата на PS Now за стотици милиони долара, вероятността да видим функция за обратна съвместимост на PS4 конзола е от изключително минимална, до никаква.

Written by: gataka

7 коментара Added

Join Discussion
 1. Georgi 14.11.2015 | Отговор

  Това няма смисъл,ако не си имал игри от xbox 360

 2. PS4 стигна 23 млн. продажби, XBOX One е с 12 млн.За какво отвръщане на удара говорим незнам.

 3. undamed 15.11.2015 | Отговор

  Точно тези 12 милиона ще се покачат драстично заради „Backward Compatibility “

  Затова казва че xbox one отвръща на удара .

  Да се надяваме че Ps4 ще се защитят по някакъв начин (Например със безплатен Worldwide Ps Now)

  Не само за САЩ !

  • Georgi 15.11.2015 | Отговор

   Ще се покачат ама друг път.Това е почти безсмислено ако не си имал xbox 360

 4. Tihomir 16.11.2015 | Отговор

  Не е безсмислено ако си нямал 360, игрите за старото поколение са по 10-20 лева втора ръка. ЕА писаха наскоро в Туитър че обмислят да писнат всички свои игри безплатно с ЕА Аццес ,който е с месечен абонамент от 5$.

 5. mitko2848 16.11.2015 | Отговор

  Microsoft трябва веднага да намалят цената на xbox one с 50$, ако искат да са конкурентни,защото в момента ps4 и xbox one са на една цена, а четворката е малко по-силна като хардуеър.

Leave Your Reply

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]