Китайското правително забрани Battlefield 4 и нареди всяко копие да бъде изтрито

Новината обиколи всички специализирани сайтове и всички масови медии. Китайското правителство забрани играта Battlefield 4 за продажба и/или притежание в цялата страна. Нещо повече – забрани всички материали свързани с нея и изиска от всички граждани да изтрият всички файлове свързани  с играта до 24 часа.

Гнева на Китайското правителство е породен от излизането на нов DLC пакет озаглвен China Rising.  В него сюжета се върти около адмирал Чанг , който се опитва да узурпира властта в Китай и с помощта на Русия да нападне войските на САЩ. Потребителя играя от страна на американските военни сили, като за да спаси света от трета световна война е нужо да избие неограничен брой китайски войници.

Освен всичко друго Китайското правителство обвини EA, че е поставила в играта контент, който заплашва националната сигурност на страната. Цитат от пресцентъра на министерството на културата на Китай :

[su_quote]Battlefield 4 е нелегална игра, чиито контент заплашва националната сигурност. Тя е агресивна атака върху културата. След забраната на Battlefield 4, ние изискване всичко свързано с играта  – изтеглени файлове, пачове, новини – да бъдат изтрити.[/su_quote]

В момента Battlefield 4 има доста проблеми, свързани с бъгове, чести крашове. От DICE са замразили всичките си бъдещи проекти и всекидневно се занимават с отстраняването на бъгове и оптимизирането на играта. Оплакванията по специализираните сайтове са огромни. И за капак на всичко EA загуби един от най-големите пазарни дялове за видео игри в лицето на Китай.

Китай не поставя бан на игра за първи път. В миналото забранени игри са били почти цялата серия на call of duty, игри като Mafia, The Godfather. Общия им брой стига до 40 игри, списък :

 

1) Call of Duty 2
2) CoD 4: Modern Warfare
3) CoD 5: World At War
4) CoD: Modern Warfare 2
5) Shellshock Nam ’67
6) Shellshock 2 Blood Trails
7-19) Everything related to Grand Theft Auto
20) Kane and Lynch: Dead Men
21) Kane and Lynch 2: Dog Days
22) Mafia
23) Mafia 2
24) Saint’s Row
25) Saint’s Row 2
26) Total Overdose
27) True Crime: New York
28) Ture Crime: Streets of LA
29) Mercenaries
30) Mercenaries 2
31) 50 Cent: Bulletproof
32) 50 Cent: Blood on The Sand
33) Godfather
34) Godfather 2
35) Scarface
36) Crackdown
37 – 39) The whole Siren series.P

 

i60G23HlWt4jq

Written by: gataka

2 коментара Added

Join Discussion
  1. Xakepa 31.12.2013 | Отговор

    До къде стига наглостта и мегаломанията на някои хора в желанието си да властват над останалите и да управляват живота им, че посегнаха и на игра.Бсе бях чувал простотии, ама като това …

  2. Hey! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to
    check it out. I’m definitely loving the information.
    I’m book-marking and will be tweeting this to my followers!
    Outstanding blog and brilliant design and style.

Leave Your Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]