Какво се случва с хакването на PS4 – малко информация и малко прогрес

В последните няколко седмици сцената се раздвижи. Програмист с инициали CTurt  успя  доста успешно да стартира неподписан код на PS4 конзола, нещо повече, същия програмист създаде и разпространи PS4 SDK с отворен код – пакет от инструменти за създаване на приложения за PS4. Макар софтуера да е доста ограничен, поне за момента, е една голяма крачка в правилната посока.

линк за сваляне : Open source PS4-SDK

линк към блога на програмиста : http://cturt.github.io/articles.html – тук може да бъде намерена доста подробна информация и обяснения.

линк към туитър акаунта на програмиста : twitter.com/CTurtE

Има разпространени няколко малки програмки, от споменатия програмист :

PS4 файлов браузър – инструмент за разглеждане и боравене с вътрешния хард диск на PS4 :

ps4-file-browser-by-playstation-4-developer-cturt-is-now-available-45091-1

 

Портнат GAMEBOY емулатор :

 

В момента тези приложения, ако правилно разбирам, могат да бъдат стартирани с наречения Webkit експлоит, който за съжаление работи само на версия до 1.76 (последната в момента е 3.00 бета), вероятно автора разполага с по нов и универсален метод за подкарването на приложенията, но за момента не е оповестен. Стартирането на неподписан код е начало, което отдавна се чакаше, това дава възможност операционната система на PS4 да бъде разгледана и изучавана от програмистите, което с времето би трябвало до доведе до пълно отключване.

Паралелно с тези факти, на сцената се появи още една история, но тя е с доста непотвърдена достоверност, единственото което я прави интересна е нейния автор, който е изявен програмист, на който по специализираните сайтове имат доверие, иначе надали някой би му обърнал внимание. Съобщение в туитър гласи :

 

Подобни обещания обикновено свършват доста разочароващо, само времето ще покаже.

Written by: gataka

2 коментара Added

Join Discussion
    • gataka 09.09.2015 | Отговор

      За хора които могат да програмират, да създават програми за PS4.

Leave Your Reply

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]