Записване на Nintendo Wii игри на USB хард диск или флашка

За целта е нужна една единствена програма WBFS Manager . Програмата е лесна за изпозване с упростен интерфейс и извършва всички нужни функции автоматично.

Официален сайт :  wbfsmanager.codeplex.com

Линк за сваляне : wbfsmanager.codeplex.com/download

 

Преди всичко запазете всякаква важна информация на USB медията, ако имате такава, защото устройството ще бъде форматирано и всякаква информация на него – изгубена.

 

 • Инсталирайте и стартирайте програмата.
 • Ако ползвате флашката за първи път за Wii първо ще е нужно да я форматирате. В полето „Drive“  изберете буквата на устройството и натиснете „Format“, ако ви попита дал исте сигурни – потвърдете.
 • След като формата завърши изберете опцията Load.

 

wbfs1

 • В дясното поле изберете ISO файловете на игрите, които искате да качите на външния хард диск, с опцията Browse. В списъка може да добавите неограничен брой ISO файлове.

 

wbfs2

 

 • След, като сте добавили игрите в списъка натиснете, натиснете бутона Add to Drive. Ще започне копирането на играта/игрите. След като завърши игрите ще са видни в лявото поле на програмата под формата на списък. Ако в бъдеще искате да махнете някоя от игрите, изберете бутон „Delete“, в долния ляв ъгъл.

 

wbfs3

 

 • Затворете програмата.

 

При следващото включване на USB Харда или флашката към компютъра, Windows няма да може да я отваря и ще иска да я форматира. Отказвайте формата. Пуснете програмата и този път дайте само Load.

Written by: gataka

9 коментара Added

Join Discussion
 1. Ники 04.12.2015 | Отговор

  Здравейте. А за да може да се играят игрите от флашката, трябва ли да е „хакнато“ wii-то или описаната схема работи и при заводска игра?

 2. Привет,има ли значение какъв ще е външния хард, защото бях чел че не всички марки стават.

 3. Направих всичко описано по-горе, но има ли нещо специфично, когато се сложи USB-то в конзолата, защото при мен се открива играта.

  • gataka 23.10.2016 | Отговор

   При теб се открива играта или не се открива?
   Трябва да ползваш програма за пускане на игрите, като USB Loader или Neogama.

 4. Може ли да обясните като за незапознати как да се използват USB Loader или Neogama на конзолата.

Leave Your Reply

За Consoles.bg

Здравейте на всички, consoles.bg е разработен и се поддържа (за сега) единствено от мен - Георги Христов , Gataka. Част е от моето хоби и интереса ми към игрите, в частност конзолните такива. За съжаление времето рядко ми стига да опиша всичко случващо се, камо ли да изиграя всичко, което ми харесва. Но поне се опитвам :).

Благодаря на всички, които посещават и четат блога и за стотиците коментари, оставени под темите.

Други мой проекти :

пишете ми : [email protected]